Mars: Fonden avkastade 2,4%

Mars: Fonden avkastade 2,4%

Fondraket

Mars var en volatil månad där marknaden drevs fram och tillbaka av utvecklingen för långräntorna. Vi är nu glada att vi har månaden bakom oss och att vi lyckades skapa en positiv utveckling i fonden. Vi går nu in i April och rapportsäsongen för Q1. Förväntningarna är höga för kvartalet och det mesta av fokuset kommer att ligga på bolagens kommentarer runt utvecklingen under resten av året. Andra kvartalet har en vecka mindre än första kvartalet och har betydligt tuffare jämförelsetal i och med alla lockdowns förra året. Marknaden kommer framförallt att titta på den förväntade tillväxten under Q2.

Vi var inte helt nöjda med volatiliteten som uppstod i portföljen under mars och korrigerade ned risken något genom att framför allt sälja aktier med högst volatilitet och minska den generella marknadskorrelationen i portföljen.

De datapunkter vi har samlat in under kvartalet visar på ett starkt kvartal för våra teman. Inom gaming så växer alla plattformar starkt. Dock blir jämförelsen inom gaming betydligt tuffare nu från andra kvartalet. Vi har redan sett ett av våra huvudinnehav Activision Blizzard varit ute och konstaterat att kvartalet möter eller slår deras tidigare prognoser. Vi tror även Zynga och Nintendo kommer att ha riktigt starka kvartal. Efterfrågan på Cloud lösningar inklusive Saas-mjukvara har varit starkt under kvartalet och när det gäller digitala platformar kommer resebolagen nu igång med sin marknadsföring igen vilket lyfter annonsmarknaden ytterligare.

Vårt starkaste segment under månaden i termer av aktie utveckling var halvledarutrustning som gynnades av att Intel nu växlar upp sina satsningar på nya fabriker och att komponent bristen fortsätter. Våra huvudinnehav i detta segment är Applied Materials, ASML, KLA och Lam Research.

Fonden avkastade 2,4% i februari.

Läs hela rapporten med statistik