September: Tufft för tech

September: Tufft för tech

Oron på marknaden kring tillväxt, inflation och långräntor har fortsatt i september. Inflationsoron har spridit sig till löneökningar i USA och de flesta bolagen har problem med att få tag i vissa varor på grund av brist och fraktproblem. Det finns en stor risk att flera fysiska varor kommer vara slut i julhandeln och att det påverkar även de bolag som är beroende av annonsering.

Efterfrågan på dator- och konsolspel är fortsatt stor och konsumenter kan se fram emot flera stora titlar de närmaste månaderna. Intressant att notera att Netflix köpte sin första spelstudio inriktad mot mobilspel. Amazon ser ut att ha en stor hit i spelet New World som är nummer ett på de flesta plattformarna.

Halvledarindustrin hade en tuff månad på börsen även om bolagen operationellt går väldigt bra. ASML höjde sin försäljningsprognos vilket var något mindre än marknaden hade förväntat sig. Bolaget har dock alltid varit konservativt och vi fortsätter tro att ASML är en av de bäst positionerade bolagen i sektorn.

Vi har ökat våra positioner i mjukvarubolag medan vi har dragit ner vikten av e-handels- och annonsberoende bolag.

GP Bullhound Global Technology Fund var ner -3,80% i september är nu upp 16,36% hittills i år.