September: Stabil uppgång för Scandinavian Credit Fund I

September: Stabil uppgång för Scandinavian Credit Fund I

NAV kurs för september blev 102,84 en uppgång på månaden med 0,40 och en standardavvikelse på 0,92.

Vi har inflöden i september på 22 mkr stort tack för det.

Nyutlåningen i september var ca 95 mkr, det är framförallt ett större lån som står bakom den siffran.

Den något svagare NAV siffran för september kommer från IFRS reserveringar, 30-dagars månad samt marknadsvärderade innehav.

Vår pipeline per månadsskiftet september/oktober på nya lån är ca 870mkr tom Q1 2021. Det börjar bli stor efterfråga på nya lån hos företag. Vi tar tacksamt emot alla investeringar i fonden och det vore kul om vi kunde göra en del av dessa.

Fonden har i början på september lämnat in en stämningsansökan mot JOOL Markets AS Filial Sverige i Stockholms tingsrätt för deras agerande i samband med utgivandet av Trinitas obligationen. Det som prövas är arrangörsansvaret som JOOL har för innehållet i deras investerarmaterial som var förfalskat och oriktigt. Det har aldrig prövats i Sverige tidigare men en känd norsk investmentbank förlorad två mål av den karaktären trots flera sidor disclaimers. Vi nämnde att vi hade för avsikt att pröva detta rättsligt när vi pressmeddelade om denna händelse och det gör vi nu.

Det är av yttersta vikt för er som andelsägare att vi alltid gör allt för att återvinna investerat kapital. Detta är en extremhändelse där ett brottsligt förfarande hos huvudmannen är orsaken till förlusten. I detta fall finns goda skäl att tro att vi kommer lyckas, annars skulle vi inte göra det. Fonden har redan skrivit ner värdet på sitt innehav i obligationen, det betyder att NAV på verkan när vi vinner kommer vara positiv. Ni kan läsa om detta i dagen juridik på följande länk: https://www.dagensjuridik.se/nyheter/jool-markets-kravs-pa-61-miljoner-kronor-efter-obligationsskandal/

Marknaden:

Den enskilt viktigaste händelsen den närmaste tiden är valet i USA anser jag. Jag skrev i förra månadsbrevet att jag tror Trump vinner och det tror jag fortfarande (fast jag hoppas på Biden), även om jag personligen tycker det är en obehaglig tanke. Jag är som tidigare nämnt mest orolig för att Trump inte kommer lämna över makten vid en Biden seger. Det kommer troligen leda till oroligheter, som i sin tur kommer lägga sordi på riskaptiten.

I denna graf ser ni marknadens prediktion av valutgången, ni kan se att det är en ganska stor övervikt för Biden. Ni kan också se att för 6 månader sedan var den nästa noll. Mycket kan hända innan valdagen.

(källa Bloomberg)

När valet väl är avklarat, tror jag riskfyllda tillgångar kommer fortsätta att utvecklas väl oavsett om Trump eller Biden vinner, dock mer vid Trump då han antagligen kommer med ett expansivt skattepaket som kommer mottas positivt av marknaden.

Covid-19 är som tidigare i år det som verkar i andra riktningen. En kraftig ökning är på gång i Europa, dock verkar det som att politikerna försöker hålla hjulen igång så långt som möjligt. Det vore katastrof med nedstängningar av den typen som var i våras.

Vaccin, det är den helig graal som vi alla längtar efter, det skulle förändra bilden totalt. Jag tror marknaden förväntar sig att ett verksamt vaccin är på plats innan årsskiftet eller under Q1 2021. Det är tyvärr det omvända förhållandet det om det blir mycket försenat.

Riskfyllda tillgångar har haft det lite motigt under september med stor volatilitet. Dock har oktober startat i dur och Stockholmsbörsen har satt nytt ”all time high”.

Jag tar tillfället att visa fondens avkastning från start, trots den stökiga våren visar vi en robust avkastning för året.

(källa Bloomberg)

Nedan ser ni NAV fördelning och huvudsektorer som fonden placerat i:

 

 

Pagina niet gevonden
Google-logo

Het opgevraagde bestand is verwijderd.

Controleer of je de juiste URL hebt en het bestand niet door de eigenaar is verwijderd.

Snel en effectief werken met Google Drive

Met de apps in Google Drive kun je eenvoudig online documenten, spreadsheets, presentaties en meer maken, opslaan en delen.

Meer informatie op drive.google.com/start/apps.