September: Efterfrågan fortsatt stor

September: Efterfrågan fortsatt stor

Oron på marknaden kring tillväxt, inflation och långräntor har fortsatt i september. Inflationsoron har spridit sig till löneökningar i USA och de flesta bolagen har problem med att få tag i vissa varor på grund av brist och fraktproblem. Det finns en stor risk att flera fysiska varor kommer vara slut i julhandeln och att det påverkar även de bolag som är beroende av annonsering.

Efterfrågan på dator- och konsolspel är fortsatt stor och konsumenter kan se fram emot flera stora titlar närmaste månaderna. Intressant att notera att Netflix köpte sin första spelstudio inriktad mot mobilspel. Amazon ser ut att ha en stor hit i spelet New World som är nummer ett på de flesta plattformarna.

Värderingen av de större spelbolagen är på historiskt attraktiva nivåer med bolag som Nintendo och Activision Blizzard handlas under 15x rörelseresultatet. Sektorn har framförallt gått svagt på att marknaden är orolig för minskande efterfrågan när samhällena öppnar upp. Vi tror marknaden har för negativ vy på spel- och esportsbolag och att försäljningen kommer fortsätta att vara stark.

Global Esports Fund var ner -4,64% i september och är nu upp 9,45% hittills i år.