November: positiv månad, TSMC, Unity och Microsoft bland vinnarna

November: positiv månad, TSMC, Unity och Microsoft bland vinnarna

Inge Heydorn

Aktiemarknaden var urstark i november och slog rekord på rekord. Marknaden drevs av de positiva resultaten från vaccintesten och vi fick uppleva en massiv rotation från ”arbeta hemma” vinnare till återhämtningsaktier. De flesta aktierna inom vårt segment, och framför allt spelutvecklare, ses som covid-vinnare och hade därmed en ingen stark utveckling under månaden.

Fonden slutade upp 0,99 procent i november. De stora vinnarna i portföljen var TSMC, Unity, Microsoft och Tencent. Spelutvecklare som Activision, EA, Take Two och Zynga hade det tufft och slutade i flera fall på rött under månaden. Oktober månad var stark enligt de datapunkterna vi samlat in för våra bolag och spelförsäljningen under Black Week ser också ut att ha slagit rekord.

Under månaden har vi ökat på våra positioner i Sony, Nintendo och TSMC.

Investeringarna inom Esport fortsätter, Microsoft köper Smash.gg. Vi ser också ständigt nya rekord i deltagande och tittande.  Fortnite-avslutningen på Nexus War, döda Galactus, lockade hela 15,3 miljoner spelare och det följdes av 3,4 miljoner tittare på Youtube och Twitch.