Mars: en volatil månad

Mars: en volatil månad

Inge Heydorn

Mars var en volatil månad där marknaden drevs fram och tillbaka av utvecklingen för långräntorna. Vi är nu glada att vi har månaden bakom oss och att vi lyckades skapa en positiv utveckling i fonden. Vi går nu in i April och rapportsäsongen för Q1. Förväntningarna är höga för kvartalet och det mesta av fokuset kommer att ligga på bolagens kommentarer runt utvecklingen under resten av året. Andra kvartalet har en vecka mindre än första kvartalet och har betydligt tuffare jämförelsetal i och med alla lockdowns förra året. Marknaden kommer framförallt att titta på den förväntade tillväxten under Q2.

Vi var inte helt nöjda med volatiliteten som uppstod i portföljen under mars och korrigerade ned risken något genom att framför allt sälja aktier med högst volatilitet och minska den generella marknadskorrelationen i portföljen.

De datapunkter vi har samlat in under kvartalet visar på ett starkt kvartal för våra esportbolag. Inom gaming så växer alla plattformar starkt. Vi har redan sett ett av våra huvudinnehav Activision Blizzard varit ute och konstaterat att kvartalet möter eller slår deras tidigare guidance. Vi tror även Zynga och Nintendo kommer att ha starka kvartal. Dock blir jämförelsen inom gaming betydligt tuffare nu från andra kvartalet då världen gick in i COVID lockdowns.

Finserve Global Esports gick upp 1,42% under mars.

Läs hela rapporten inklusive statistik