Juli: Tillväxten kommer tillbaka

Juli: Tillväxten kommer tillbaka

Investerare vet nu inte riktigt vilket ben de skall stå på, är vi på väg mot nya nedstängningar drivet av Delta versionen av COVID eller är vi på väg att öppna upp ekonomierna med tillväxt som effekt? Inflationen ser också ut att vara högre och mer långlivad än vi tidigare trott. Resultaten från bolagsrapporterna för Q2 har hittills överraskat positivt, dock har kurseffekten varit ganska minimal i många fall. Bäst har det gått för sektorerna finans, industri och teknologi.

Teknologirapporterna har varit väldigt starka med några få undantag som Amazon och Pinterest. Bägge har drabbats av att ekonomierna har öppnat upp igen och därmed lägre användande av deras tjänster. Vi tror dock att tillväxten kommer tillbaka efter denna tuffa jämförelseperiod. Mjukvara har sett en accelererande tillväxt under kvartalet och desamma gäller molntjänster. Sociala mediabolag har också haft ett starkt försäljningskvartal inklusive Pinterest. Där vi ser lite tuffare jämförelser är i användandet av tjänster som påverkas av att många ekonomier öppnat upp och vi kan göra andra saker än att bara sitta framför skärmarna.

Halvledarutrusningsnamnen, ASML, KLA och Lam Research levererade som väntat ett bra kvartal och med en bra guidance för andra halvåret och indikationer på att de, liksom vi, tror att 2022 också blir starkt.

Fonden slutade upp 0,4% i juli och är nu upp 18,8% i år med Sharpe ratio på 2,7.