Juli: Spelmarknaden växte något under kvartalet

Juli: Spelmarknaden växte något under kvartalet

Marknaden och investerare är nu konfunderade, är tillväxten i de globala ekonomierna på väg att försvagas? Är vi på väg mot nya lockdowns pga Delta versionen av COVID? Vad händer med inflationen, är den här att för att stanna? Dock fortsätter bolagen att leverera och en stor del av bolagen som rapporterat Q2 resultaten har slagit sina egna och marknadens estimat.

När det gäller spelmarknaden har vi egentligen endast sett två resultat, Ubisoft som kom in svagt då de inte hade några nya titlar under kvartalet och Microsoft som hade problem med att få komponentleveranser till sin nya Xbox. Vi tror dock generellt att spelmarknaden växte något under kvartalet vilket är en mer positiv syn än företagens som förväntade sig en liten minskning.

På hårdvarasidan har vi sett starka resultat från AMD och Logitech som visar på fortsatt stark efterfrågan för spel. Vi tror dock att antalet spelare och timmar kan vara något svagare än förra året då dessa nyckeltal påverkades väldigt positivt av att många länder stängde ner sina ekonomier. Många av våra innehav rapporterar i början av augusti. Vi tror på bra rapporter men är dock lite oroliga över antalet nya spel som släpps under andra halvåret som kan göra marknaden väldigt tuff.

Fonden avkastade -1,0% i juli och är nu upp 11,3% i år med en rullande 12 månaders Sharpe ratio på 2,5.