Global Esports Fund månadsrapport – januari 2023

Global Esports Fund månadsrapport – januari 2023

Spelefterfrågan fortfarande svag och stora titlar dominerar fortfarande

Spel – NPD-siffror visade att den amerikanska spelmarknaden fortsatte att kämpa i december med spelmjukvara ned 1 % år/år medan hårdvaruutgifterna ökade med 16% tack vare bättre tillgänglighet för konsoler. Nintendo Switch var bästsäljande i volymer medan Sony Playstation var nummer ett när det gäller intäkter.
Call of Duty: Modern Warfare II förblev det mest sålda spelet (i termer av intäkter) under sin tredje månad på marknaden och är det mest sålda spelet 2022. Pokémon Scarlet och Violet var upp en plats till andra plats i sin andra plats plats, medan God of War: Ragnarök tappade en plats till tredje plats. Madden NFL 23 och FIFA 23 var båda upp en plats till fjärde respektive femte plats.
Vår slutsats – toppsäljaren Call of Duty gick bra i december och kvartalet medan det för resten verkligen har varit ett väldigt tufft kvartal. Kom ihåg att Call of Duty förra året inte sålde bra; det faktum att det är det i år och marknaden fortfarande är nere med 1% betyder att resten av titlarna har klarat sig mycket sämre.

Läs mer på GP Bullhound, Finserve Global Esports Fund – Premium (fundpeak.com)