Februari: rapporterna från tech-bolagen som väntat starka

Februari: rapporterna från tech-bolagen som väntat starka

Barn med VR glasögon

Vi såg en tvär vändning i marknaden under februari där hela uppgången stödd av bra rapporter försvann i rädslan för högre räntor under senare delen av månaden. Rapporterna från tech-bolagen var som väntat starka under kvartalet men vi fick dock se en blandad utveckling för aktiekurserna trots att de flesta slog konsensus.

De stigande långräntorna förändrade även beteendet i marknaden där man under en lång tid handlat work-from-home i en klump emot recovery-aktierna. Nu började marknaden istället sälja de bolagen med högst multiplar och de som gått bäst. Detta gjorde att gamla korrelationer inte längre och vi har justerat våra positioner något för att få en balanserad risk i portföljen.

Branschdata fortsätter visa styrka i de trender vi investerar i. Halvledarutrustingsdata var rekordhög i januari och reklamköpen på internetplatformarna accelererar. Dock ska vi komma ihåg att jämförbarhetssiffrorna blir tuffare från och med mars i de bolagen som gynnats av work-from-home. I portföljen har vi minskat ner något i bolagen med högst beta och sålt av vår position i Zynga då den gått starkt. Fonden avkastade 4,3% i februari.

Läs hela rapporten med statistik