Global Esports Fund månadsrapport – december 2022

Global Esports Fund månadsrapport – december 2022

Starka titlar driver efterfrågan på hårdvara, mobilen är fortfarande under press –

Novembersiffror i USA visade att de totala spelutgifterna fortfarande minskade något (3%) jämfört med 2021. Vi såg dock en stark hårdvaruprestanda under november månad (45% ökning jämfört med för ett år sedan till 1,3 miljarder USD) främst på grund av en betydande ökning av PlayStation 5-volymen jämfört med för ett år sedan.
Vi kan också se att månadens bästsäljande tv-spel var Call of Duty: Modern Warfare II som följdes av God of War Ragnarok.

Vidare tog God of War Ragnarök istället förstaplatsen på Europalistorna för november 2022. Novembersiffrorna över hela Europa minskade med 17 procent på årsbasis.
Den mobila spelmarknaden fortsätter att vara pressad i november med en nedgång i den aggregerade försäljningen jämfört med föregående år. Roblox (ej ägd) släppte svaga siffror för november som föll med 4% mån/månad till 224 miljoner USD pressad av en svag marknad och den starka USD. Siffran var klart under förväntningarna och ledningens kommentarer i oktober som angav att november borde vara högre än oktober. Den dagliga aktiva användaren var också svagare med 56,7.

Läs mer på GP Bullhound, Finserve Global Esports Fund – Premium (fundpeak.com)