April 2022 Månadsuppdatering

April 2022 Månadsuppdatering

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet. Huvudfokus på marknaden ligger fortfarande på makro även om rapportsäsongen nu är i full gång.

Elon Musk och Twitter-berättelsen fortsätter, nu enligt NY Post kan Thomas Bravo ansluta sig till honom i budet på Twitter. Vi har inga Netflix-aktier men rubrikerna om att Netflix börjar tappa användare har skakat hela tekniksektorn.

Vår mycket optimistiska syn på Semicapital-utrustningsnamnen sticker fortfarande ut. Enligt KLA kommer branschen att växa med 20 % i år. Men med tanke på att de tunga investeringarna i volymerna, med nodes 3 och 2nm som kommer ser vi en stark tillväxt till åtminstone år 2025. Kommer dock en långsammare ekonomi att slå mot halvledarvolymerna? Ja men inte investeringar eftersom företag kommer att investera långsiktigt och kommer att försöka hålla sig borta från “Intel-fällan”.

Aktier i sociala medier studsar på resultaten, men de underliggande trenderna är inte bra och vi har ytterligare förändringar på gång så som exmpelvis fingerprinting. Vi tror vidare att konsumenterna har backat något i utgifterna givet högre energipriser och effekterna av högre räntor under andra kvartalet. Vi har dock inte sett någon nedgång i företagens IT-utgifter. Företaget uppgav att de inte har sett några tecken på en långsammare efterfrågan, inte ens i Europa. Vi fortsätter att se en tuff miljö under 2022 och början av 2023.

Gaming på alla plattformar har varit svagt under 1Q på grund av det faktum att vissa stora spel som Activision Call of Duty har haft en nedslående årlig release. Mars 2022 minskade konsumenternas utgifter för hårdvara, innehåll och tillbehör för videospel med 15 % i USA. Elden Ring har varit en klar vinnare under kvartalet vilket tydligt påvisar den efterfrågan på starka releaser.

Läs mer på GP Bullhound, Finserve Global Esports Fund – Premium (fundpeak.com)